Обухів – за вакцинацію!

24 січня у м. Обухів на Київщині за сприяння ГО «Батьки за вакцинацію»  та мера міста  – Олександра Миколайовича Левченка – було проведено масштабний захід «Вакцинація: відповіді для батьків», який зібрав близько 350 слухачів – батьків, освітян, директорів шкіл та дитячих садочків, а також та представників батьківських комітетів.

Спікером виступив Федір Іванович Лапій – провідний фахівець з питань вакцинації, імунолог, кандидат медичних наук, доцент, автор більше 40 друкованих праць, співавтор навчальних посібників „Актуальні питання вакцинопрофілактики інфекційних хвороб у дітей” та “Імунопрофілактика інфекційних хвороб”, національних підручників «Дитяча імунологія» та «Дитячі інфекційні хвороби», експерт МОЗ, голова правління ГО “Батьки за вакцинацію”.

Слухачі мали можливість поставити експерту будь-які питання щодо вакцинації: про небезпеку вакцинокерованих хвороб, побічні ефекти від щеплень, умови зберігання та якість вакцин, доцільність вакцинації в період спалаху кору та грипу тощо.

«Грип є в усьому світі. Вакцинація ніколи не припиняється. Вакцинація проти кору не сприяє збільшенню ризику ускладнень в післявакцинальний період. Вакцинальний вірус кору не є тим вірусом, який подавляє імунну відповідь. Але очевидно в міру обізнаності і певних політичних симпатій вони говорять інше, не ґрунтуючись на наукових дослідженнях» – так Федір Лапій прокоментував нещодавні заяви деяких представників медичної спільноти щодо ризиків вакцинації від кору в період підвищення захворюваності на грип.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від кору не пригнічує імунітет – імунолог

Також гості мали можливість більше дізнатись про діяльність ГО «Батьки за вакцинацію» від регіональної координаторки Ірини Андріяш та отримати роздаткові матеріали, видані нашою організацією – зокрема, довідники «Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію» за редакцією Ф. І. Лапія.

ГО «Батьки за вакцинацію» планує й надалі проводити подібні заходи в різних містах України. Якщо Ви бажаєте провести захід з вакцинації у Вашому місті, пишіть нам: info@bzv.org.ua

Вам також буде цікаво: