Суд США підтвердив правомірність відсторонення нещеплених учнів від відвідування школи

Наразі штат Нью-Йорк, США, переживає спалах кору. Спалах почався серед членів ортодоксальної юдейської спільноти, де рівень вакцинації був набагато нижчим, аніж в середньому по країні. З жовтня 2018 року в штаті було зафіксовано 145 випадків захворювання.

Через цю ситуацію місцеві органи влади заборонили нещепленим учням відвідувати школи в період спалаху кору.

Ця заборона торкнулася й вальдорфської школи Green Meadow округу Рокленд, штат Нью-Йорк. Батьки 44-х невакцинованих учнів були незадоволені прийнятим місцевою владою рішенням і звернулися до суду з вимогою зняти заборону на відвідування учнями школи.

Проте федеральний суддя підвердив правомірність рішення місцевої влади, яке, за його словами не є “ані незаконним, ані обурливим”, адже має на меті захист громадського здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкритий лист до Уповноваженого з прав людини

“Ніхто не радіє тому факту, що діти зараз не можуть відвідувати школу. Проте ми маємо визнати, що обмежувальні заходи спрацювали. Вони не дозволили спалаху поширитися в даній школі, ” – заявив адвокат місцевої влади в своїй заяві для преси.

Наразі батьки учнів Green Meadow, які відмовляються вакцинувати своїх дітей, винаймають для них репетиторів або організують для дітей прямі ефіри зі шкільних уроків. А частина батьків, що раніше відмовлялася від щеплень, вакцинувала дітей.

Вам також буде цікаво: