Прем’єр-міністр Великобританії ініціює кампанію на підтримку вакцинації

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон ініціює кампанію для протидії дезінформації щодо вакцинації та збільшення охоплення населення щепленнями, повідомляє видання The Independent. Це рішення пов’язано з ростом захворюваності на кір в країні.

Лише 87% дітей у Великобританії отримали повний курс щеплень від кору, паротиту та краснухи. Тому прем’єр-міністр закликав лідерів галузі охорони здоров’я відновити спроби досягнення 95% рівня охоплення щепленням КПК (від кору, паротиту та краснухи). ЗМІ ж він закликав надавати коректну інформацію про вакцинацію і таким чином сприяти збільшенню охоплення населення щепленнями.

Велика Британія втратила статус країни, вільної від кору, наданий їй ВООЗ, за три роки після отримання цього статусу. В першому кварталі 2019 року в країні був зафіксований 231 випадок захворювання на кір.

 Під час виступу в одній з лікарень країні Джонсон заявив, що він має намір покласти край розповсюдженню кору, додавши, що навіть один випадок такої «жахливої» хвороби – це вже забагато.

Національна Служба Здоров’я Великобританії планує звернутися до всіх лікарів первинної ланки та місцевих органів охорони здоров’я з проханням посилити програми «наздоганяючої» вакцинації від кору, паротиту та краснухи і слідкувати за тим, аби пацієнти вчасно отримували і першу, і другу дозу вакцини згідно національного календаря щеплень.

 «Це глобальний виклик, і існує низка причин, з яких люди не вакцинуються. Але ми повинні здійснити рішучі кроки в системі охорони здоров’я та суспільстві, щоб наше населення було імунізоване на належному рівні. Нагадуючи батькам про безпеку вакцин, впевнюючись в тому, що вони отримують повний курс щеплень, ми зможемо зупинити розповсюдження інфекційних захворювань в сучасній Британії», – зазначив Борис Джонсон, який вже розмістив заклик до вакцинації на своїй офіційній сторінці в мережі Фейсбук.

За словами Мері Ремсі, голови відділу імунізації Центру Громадського Здоров’я Англії, «кір є однією з найзаразніших хвороб, відомих людству, – навіть приїзд одної інфікованої особи до регіону з низьким рівнем імунізації може призвести до спалаху».

 «Легко забути, якими важким можуть бути наслідки кору, і причина цього, в першу чергу, – саме ефективність вакцини, що попереджує цю хворобу», – влучно зазначає Метт Хенкок, міністр охорони здоров’я Великобританії.

Вам також буде цікаво: