Зустріч для батьків на тему “Вакцинація – це важливо!”

Сьогодні, 29 жовтня, в Київському міському дитячому діагностичному центрі відбулась зустріч для батьків на тему «Вакцинація – це важливо!».

довідник з вакцинації

Спікерами виступили:

  • педіатр Тетяна Рибакова,
  • нейрохірург, представник Ротарі в Україні, член Комітету СтопПоліо Андрій Гук,
  • заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи КМДДЦ Сажнева Катерина.

Обговорювались наступні питання: інфекційні захворювання у дітей та як правильно на них реагувати, основи імунології та профілактики інфекцій шляхом вакцинації, значення вакцинації та її роль у боротьбі з інфекційними захворюваннями.

зустріч з батьками

«Не треба нехтувати вакцинацією, особливо, якщо є можливість захистити дитину. Протипоказаннями для проведення щеплення є лише гостре захворювання та гострі форми імунодефіциту. Також варто пам’ятати, що, крім планових щеплень, є рекомендовані. Вакцинація від пневмококової, менінгококової інфекції, від папіломавірусу та інші – це також щеплення, які можуть врятувати життя», – говорить Тетяна Рибакова.

Батьки за вакцинацію

«Ротарі існує вже багато років. І спрямовує свої зусилля на подолання невиліковної хвороби – поліомієліту. Існує дуже простий і ефективний спосіб захисту від цієї хвороби – це вакцинація. Зараз вакцина проти поліомієліту в Україні є. Вакцинуватися треба. Адже це пасок безпеки для вас та ваших діточок», – додає Андрій Гук.

зустріч з батьками

Всім присутнім були надані примірники довідників, де батьки зможуть отримати відповіді на всі питання щодо вакцинації.

КМДДЦ

Нагадаємо, що довідник було видано при підтримці Ротарі в Україні та ГО “Батьки за вакцинацію”. Електронну версію довідника можна переглянути за посиланням.

Вам також буде цікаво: