ЮНІСЕФ та «Батьки за вакцинацію» – разом до здорової нації!

У співпраці з міжнародними партнерами, такими як ВООЗ та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Україні вдалося покращити ситуацію з наявністю вакцин, зі ставленням батьків до щеплень, сприяти підвищенню кваліфікації медичних працівників у питаннях вакцинації. Все це позитивно відзначилося на ситуації з імунізацією в Україні, дозволивши ефективно реагувати на спалахи інфекційних хвороб. Разом з тим, Україна залишається в зоні ризику спалахів та епідемій, що пов’язаний з недостатнім рівнем охоплення профілактичними щепленнями.Зокрема, Україна все ще входить в перелік 17 країн світу, де залишається ризик повернення спалаху поліо. Зараз в Україні триває спалах кору. За даними Центру з контролю та моніторингу захворювань, за 11 місяців 2017 року зареєстровано 3382 випадків захворювання на кір.
Україна входить в десятку країн світу, що мають стійкі низькі рівні охоплення вакцинацією проти дифтерії, правця та кашлюка (АКДП). Як наслідок, в Україні спостерігається нестабільна епідемічна ситуація щодо правця та кашлюку.

ГО «Батьки за вакцинацію» планує і надалі об’єднувати зусилля партнерів задля захисту українців від вакцино-керованих хвороб та брати участь у створенні стратегії протидії загрозам спалахів та епідемій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ та «Батьки за вакцинацію» – разом до здорової нації!

Наша організація звернулася до Голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованни Барберіс з пропозицією систематизувати роботу партнерів. Пропонуємо Представництву Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підписати Меморандум про співпрацю з ГО «Батьки за вакцинацію».

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь