Наш день народження очима Агентів змін

Сьогодні нашій організації виповнилося 2 роки! Наші Агенти змін з вакцинації – медики та звичайні батьки – розповідають про те, як змінилося їхнє життя після знайомства з нами.

«Довго думала, з чого почати, як краще виразити свою вдячність за наше з вами знайомство, за вашу роботу, що розвінчала всі міфи про вакцинацію. Ми навчилися правильно говорити з пацієнтами про важливість щеплень, про поствакцинальні реакції, як себе поводити. Ви допомагаєте вірити в себе, заряджаєте енергією, хочеться працювати, щось проводити в своїх медзакладах. Дякую, що ви є!!!» – Олена Гавронська, медична сестра кабінету щеплень Дитячої міської поліклініки №6, що нещодавно отримав відзнаку-гравітон від нашої організації.

«Спасибі величезне за позитив. Я знайшла однодумців, що підтримують, діляться досвідом, с якими можна порадитися, поділитися сумнівами. Набула впевненості та отримала стимул удосконалюватися» – Ірина Добрянська, лікар вищої категорії, завідувачка Амбулаторії ЗПСМ №8 м. Мелітополь.

«Вакцинопрофілактикою почала цікавилася ще з медичного училища. Після університету працювала епідеміологом, теж займалася питаннями імунізації. Коли ж народилися мої синочки, питання чи вакцинувати їх, не стояло зовсім. Нажаль, в 2014 р. мені, як молодій матусі, було важко розібратися в деяких питаннях, та й з наявністю вакцин були деякі проблеми, доводилося щось купувати самій. І ось 2016 рік, рік мого знайомства з ГО “Батьки за вакцинацію”. Спільнота з цікавою назвою на фейсбуці! Минуло майже 2 роки. Весь цей час проводиться певна робота з популяризації імунізації! Дякую, що є така чудова команда, яка об’єднує однодумців! Успіху і процвітання! Разом ми сила!» – Катерина Голінська, лікар-епідеміолог.

«Завжди почувалася білою вороною серед колег районної лікарні та приватної клініки в питаннях вакцинації. Але один в полі не воїн, нас таких багато. Це мене дуже тішить. Зараз я в декреті, але намагаюся щодня приділити хоч трішечки часу групі. Прекрасно, що спільними зусиллями ми допомогли вже не одній дитині/мамі/татові/бабусі… Для себе почерпнула багато юридичних аспектів та знайшла відповіді на запитання по законодавчій базі. Спільнота навчила комунікувати із складними батьками, терпіння і навичок порозуміння. Завдяки більш досвідченим колегам процес навчання легкий і зрозумілий. Не група, а скарб для всіх. Модератори шалені і віддані, не знаю, чи є ще групи, де так швидко і грамотно реагують. Словом, ця група зробила для вакцинації більше, ніж кожен з провакцинальних лікарів поодинці в своєму кабінеті!» – Ярина Грицак, лікар-педіатр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам 2 роки!

«В кінці літа 2016 року я випадково знайшла в Інтернеті посилання на ГО “Батьки за вакцинацію. Рівень мого особистого розчарування медициною в той час був дуже високий. Всі звичні моделі взаємодій на очах руйнувалися і не працювали. Моя співпраця почалася без певних очікувань. Подала заявку на літературу, отримала. Почала самотужки роботу по пропаганді вакцинопрофілактики. Далі через деякий час приєдналися люди. Вималювалися нові взаємодії. Ми стали новою площадкою для вирішення питань вакцинопрофілактики. Але попри все маю сподівання, що в Україні буде створена чітка система контролю за дотриманням охоплення вакцинацією, а “Батьки” сприятимуть покращенню і навчанню» – Надія Дребот, дитячий інфекціоніст вищої категорії, керівник місцевого осередку ГО «Батьки за вакцинацію» в м. Мелітополь.

«Коли я дізналася, що  створено таку організацію, моєму щастю не було меж! Я почала дізнаватися всі новини про вакцинацію майже одночасно  з видатними (не побоюся цього слова!) лікарями. Я потоваришувала з чудовими людьми, професіоналами, лікарями з великої літери! В минулому році я раптом стала модератором спільноти, створеної «Батьками за вакцинацію» в Фейсбуці, і це стало однією з головних  радісних подій року – я зрозуміла та довела собі таким чином, що мої знання досить непогані. У мене зявився стимул читати, вивчати та навчати інших ще більше, популяризувати адекватність (!), ділитися своїм досвідом та допомагати тим, хто заплутався у брехні, знайти вірний шлях. Дякую «БЗВ» і бажаю довгих-довгих вам (нам) років продуктивної діяльності!» – Марина Воробйова, мама двох дітей, м. Нікополь

«Для мене участь в діяльності ГО «Батьки за вакцинацію» – це можливість змінити на краще як життя власної родини, так і суспільство в цілому. Я вдячна за можливість щодня навчатися чомусь новому та передавати ці знання тим, кому вони необхідні. Чужих дітей не буває, і ГО «Батьки за вакцинацію» – яскравий приклад втілення цього принципу в життя. Для мене велика честь бути частиною такої великої та важливої справи!» – Марія Калмикова, мама трьох дітей, м. Одеса.

Вам також буде цікаво: