Спалахи кору серед дорослих продовжуються

Незважаючи на те, що в цілому ситуація з захворюваністю на кір в Україні поступово покращується, локальні спалахи хвороби продовжуються. Варто відзначити, що наразі частіше хворіють  дорослі, адже серед них є великий прошарок осіб, що не мають імунітету проти кору.

Так, за повідомленням Львівського обласного лабораторного центру, станом на 10 квітня на кір у Львівській області захворіли 18 працівників підприємства «Бадер Україна», що в с. Кожичі Яворівського району. 13 осіб ушпиталені до інфекційного відділення районної лікарні за місцем проживання. У  Львові ж з діагнозом «кір» госпіталізовано 11 студентів Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. Труша – про це повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА 11 квітня. Стан пацієнтів – середньої важкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжніх противопоказів до вакцинації від кору дуже мало – імунолог

Спалах кору зафіксовано й в аграрно-економічному університеті Дніпра. Як повідомляє завідувач відділом епіднагляду обласного лабораторного центру, захворіли 23 студенти та 3 працівники університету. Серед захворілих –  вагітна жінка, а також медпрацівник на заочній формі навчання.

На початку квітня спалах кору було зафіксовано серед курсантів 4-го курсу Інституту кримінально-виконавчої служби в Києві – захворіло 7 осіб.

Департамент охорони здоров’я Одеської міської ради повідомляє, що станом на 11 квітня захворюваність на кір у місті зменшилась у 2,4 рази у порівнянні з попереднім тижнем. Всього за тиждень зареєстровано 20 нових випадків кору. Наразі в міській інфекційній лікарні продовжують знаходитися 30 пацієнтів с кором, з них лише 8 – діти. “Ця группа у нас, в цілому, не щеплена. Захворювання проходить досить тяжко. Практично всі дорослі, що знаходяться в інфекційній лікарні, з ускладненнями і це пневмонія», – коментує головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Красницька в інтервью “7 каналу”.

Нагадуємо, що особи до 18 років можуть бути вакциновані від кору, паротиту та краснухи безкоштовно – якщо Ваша дитина з певних причин не була щеплена чи пропустила ревакцинацію, зверніться до своєї поліклініки. Дорослі, що не були щеплені від кору в дитинстві чи отримали лише 1 дозу вакцини, також мають бути вакциновані – вакцину можна придбати в аптеці і ввести в своїй поліклініці за направленням сімейного лікаря чи записатися на щеплення до приватного медичного центру.

Вам також буде цікаво: