Чому все більше українців хочуть стати Агентами змін з вакцинації?

За останній час ГО «Батьки за вакцинацію» отримала багато запитів від тих, хто хоче приєднатися до нашої команди Агентів змін з вакцинації.

Хто такі Агенти змін з вакцинації?  Це українці – батьки, медики, журналісти, керівники громадських об’єднань, тощо – які розуміють важливість вакцинації та готові змінити ставлення населення до цієї важливої теми. Це люди, яким не байдуже здоров’я української нації. ГО «Батьки за вакцинацію» за підтримки ВООЗ провела вже два безкоштовні тренінги для Агентів змін. В ході роботи кожен учасник розробив план дій для свого регіону та  отримав весь необхідний для роботи роздатковий матеріал. Після тренінгів  Агенти можуть проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення задля підвищення рівня лояльності до вакцинації в Україні.

«Я дуже радий, що ми стали платформою, яка об’єднала розсудливих українців. За два роки ми стали організацією, з якою рахується держава та міжнародні партнери. Попереду ще багато роботи, тому що нам потрібні агенти змін в кожному місті та населеному пункті»,  – коментує Тимофій Бадіков, голова правління ГО «Батьки за вакцинацію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві відбувся тренінг Агентів змін з вакцинації

Чому ж все більше українців бажає долучитися до лав Агентів змін з вакцинації? Найчастіше потенційні агенти називають такі причини:

  • Брак об’єктивної інформації про щеплення як у батьків, так і у медичних працівників;
  • Власний сумний досвід (чи досвід родичів чи друзів) тяжкого перебігу вакцинокерованих хвороб;
  • Високий ризик небезпечних захворювань, якому українці піддаються через низьке охоплення населення щепленнями.

ГО «Батьки за вакцинацію» дякує всім небайдужим громадянам, що бажають разом з нами змінювати ситуацію в нашій країні на краще. Наразі охоплення щепленнями – це вже питання національної безпеки. За інформацією УЦ КМЗ МОЗ України, за 10 місяців 2017 року зареєстровано 2023 випадки кашлюку – найчастіше хворіють діти раннього віку (до 1 року) та молодшого (1-4 роки), і прогнозується подальший підйом захворюваності у випадку недостатнього охоплення профілактичними щепленнями. Фіксуються і випадки захворювання на правець – в 2018 зареєстровано щонайменше два подібних випадки у нещеплених дітей. Також у 2018 році зареєстровано вже два випадки захворювання на дифтерію у Луганській області: експерти прогнозують можливий спалах небезпечного захворювання.

Тільки разом ми – батьки, лікарі, журналісти, громадські активісти – можемо змінити ситуацію на краще та змінити ставлення суспільства до профілактичних щеплень. Долучайтесь до лав Агентів змін з вакцинації – разом ми можемо більше! Просто заповніть анкету за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhtQQVr0GvssspsCFEzXZDGENq-TxIOiKH9qIgtp9bJY7lVg/viewform

Вам також буде цікаво: