Прес-конференція. Спалах кору в Україні та шляхи його подолання

12 лютого 2019 р. в м. Львові (Львівський обласний центр громадського здоров’я, вул. Костя Левицького 16) відбудеться прес-конференція присвячена спалаху кору в Україні та, зокрема, у Львівській області. Експерти та фахівці медичної галузі розкриють проблематику та розкажуть про додаткові заходи, які вживатимуться для подолання спалаху в регіоні.

Час проведення заходу – з 10.00 до 11.00 год.

Згідно даних Центру громадського здоров’я МОЗ України лише за перший місяць 2019 року на кір захворіло 11 757 осіб. 6 хворих померло. Україна переживає найбільший спалах кору за свою новітню історію. 

Україна стала найгіршою країною у Європейському регіоні за рівнем охоплення профілактичними щепленнями. Внаслідок цього українські діти у XXI столітті хворіють та вмирають від хвороб, про які завдяки щепленням вже забули у цивілізованому світі (кір, правець). 

Українське суспільство потребує більшої обізнаності щодо проблематики вакцинації. Лише спільними зусиллями ЗМІ, громадськості, медиків та представників влади, які визнають цю проблему, Україна може досягти змін на краще.

Ініціатором заходу виступила ГО «Батьки за вакцинацію».

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Любомира Кутневич – Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації
  • Олег Когут – Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України
  • Олена Левицька – Львівський обласний центр громадського здоров’я
  • Надія Дребот – член правління ГО «Батьки за вакцинацію»

Акредитація: (067) 374-69-64 Катерина або bzv.org.ua@gmail.com

Вам також буде цікаво: