Тема щеплень – одна з «найгарячіших» на прийомі у педіатра, – опитування

Часті простуди у дитини та особливості проведення щеплень – найбільш розповсюджені актуальні питання, з якими батьки зараз звертаються до лікарів. Про це свідчать результати опитування, яке серед дитячих лікарів проводить ГО «Батьки за вакцинацію».

Більш ніж 92% опитаних лікарів розповіли, що батьки найчастіше звертаються до них з приводу частих простудних захворювань у дітей.

На питання про порядок вакцинації дітей з порушеним графіком щеплень, протипоказання та особливості проведення щеплень найчастіше відповідають на прийомі 70% лікарів. Алергії, атопічний дерматит – теми для спілкувань з батьками у 64% дитячих лікарів. Лише 40% лікарів зазначили, що батьки часто звертаються до них з питаннями щодо профілактики інфекційних захворювань.

Також батьки звертаються до лікаря за порадою щодо психологічного стану дитини, проблем з вагою, профілактики та лікування порушень опорно-рухового апарату, глистяних інвазій.

Багато з лікарів, що взяли участь в опитуванні, називають введення страхової медицини шляхом до покращення  системи охорони здоров’я в Україні. Крім того, лікарі наголошують на необхідності розвитку превентивної медицини, реформування медичної освіти («більше практики замість вирішення тестів»), підвищення кваліфікації та уже працюючих лікарів та середніх медпрацівників

Загальними проблемами дільничних педіатрів та лікарів, що працюють у державних медичних установах є низький рівень заробітної плати та складні умови праці – недостатність діагностичних тест-систем, тонометрів, отоскопів тощо, недостатня доступність медичної допомоги, зокрема, в сільській місцевості через погане транспортне сполучення, що затрудняє виїзди на виклик та контроль лікування, тощо.

Українські лікарі готові збиратися в команди, ділитися досвідом та навчатися, – свідчать коментарі до опитування. Поділіться й Ви своєю думкою – візьміть участь у опитуванні, і ми допоможемо Вам бути почутими.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь