Круглий стіл в Ужгороді щодо проблем вакцинації проти кору

«Круглий стіл» щодо проблем вакцинації, зокрема проти кору, відбувся в Ужгородській міській раді.

У ньому взяли участь представниця ГО «Батьки за вакцинацію» Вікторія Лис-Хамаза, лікар-епідеміолог Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський лабораторний центр МОЗ України» Світлана Оберемко, начальник відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар, заступник начальника управління міського управління освіти Наталія Мухомедьянова, головні лікарі міської дитячої клінічної лікарні Ігор Рошко та міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак.

Ішлося і про важливість вакцинації загалом. Від ГО «Батьки за вакцинацію» для розповсюдження серед учнів шкіл міста передали роз’яснювальні плакати, буклети, іншу поліграфічну продукцію щодо важливості щеплень.

Проте, наголошувалося, потрібно найперше працювати з батьками дітей, бо за даними епідеміолога Світлани Оберемко, протягом 10 останніх місяців минулого року від вакцинації на Закарпатті відмовилися близько 2,5 тисяч батьків.

Начальник відділу охорони здоров’я міськради Василь Решетар подякував представниці громадської організації за співпрацю і наголосив: ефективність вимірюється насамперед зростанням кількості провакцинованих.

Головний лікар Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак зазначила, що одним із трьох індикаторів, за якими аналізуватимуть роботу сімейних лікарів, є кількість проведених щеплень. Водночас, як відмітив головний лікар міської дитячої лікарні Ігор Рошко, важливо, щоб в Україні на законодавчому рівні, як у багатьох країнах світу, діяли жорсткі обмеження – на відвідування закладів, умов навчання для тих, хто без медичних підстав відмовляється від щеплень, не вакцинує дітей.

Вам також буде цікаво: