Звіт про діяльність організації за 2019 рік

Громадська організація «Батьки за вакцинацію» об’єднує свідомих батьків, які відповідально ставляться до здоров’я дітей та розуміють значення вакцинації у формуванні імунітету кожної людини.

Головною метою Організації є попередження інфекційних хвороб через забезпечення загальної доступності імунізації.

Цінності організації: імунопрофілактика, взаємопідтримка, доказова медицина, толерантне ставлення до необізнаних.

Основними напрямками діяльності Організації є:

  • надання достовірної інформації громадянам України щодо вакцинації;
  • проведення просвітницької та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків щодо важливості і необхідності вакцинації;
  • посилення національних програм планової імунізації для досягнення цільових показників щодо охоплення вакцинацією;
  • підготовка і внесення до органу державної влади України, відповідального за проведення політики у сфері охорони здоров’я, пропозицій щодо планів закупівлі та створення необхідних запасів вакцин у країні, забезпечення наявності і доступності вакцин для всіх громадян України;
  • розвиток спроможності системи охорони здоров’я України щодо проведення програм вакцинації тощо.

З часу заснування (25 лютого 2016 року) ГО «Батьки за вакцинацію» реалізувала низку успішних проектів, серед яких видання Довідника з вакцинації для батьків; Відеопроект на підтримку ідеї щеплення; проекти «Український тиждень імунізації» 2017, 2018, 2019 років; Соціальна реклама з вакцинації; просвітницька кампанія на підтримку імунопрофілактики грипу тощо.

Протягом 2019 року за ініціативи та сприяння ГО «Батьки за вакцинацію» відбулося:

  • близько 300 зустрічей для вагітних, батьків та медичних працівників. Просвітницькі матеріали організації також розповсюджувалися в рамках публічних заходів, організованих партнерами у різних регіонах країни (м.Київ, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька області). Члени та волонтери організації проводили просвітницьку діяльність в форматі вебінарів, флешмобів, тематичних занять та уроків у навчальних закладах;
  • 45 уроків на тему вакцинопрофілактики кору для учнів шкіл (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська області);
  • 3 круглі столи з регіональними стейкхолдерами питання імунізації (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська області);
  • 2 Всеукраїнських тренінги Агентів змін з вакцинації:

– м.Одеса, 4-5 квітня за участі 80 регіональних активістів;

м.Хмельницький, 5-6 жовтня, за участі 140 регіональних активістів.

У 2019 році найбільш успішними стали проекти:

70 000 учасників нараховує Фейсбук група «Вакцинація: питання та відповіді».

Органами управління організацією є: Загальні Збори членів Організації, Правління, Виконавчий директор.

Загальні збори у звітному періоді відбулися 11 грудня. Обрано Правління у складі 7 осіб, переобрано Голову правління та Виконавчого директора організації.

Детальніше про команду за посиланням: https://bzv.org.ua/pro-nas/nasha-komanda/

У звітному періоді організація налічує 17 команд, в тому числі 4 відокремлених осередків. Волонтерська підтримка налічує близько 70 тис. осіб в усіх регіонах України.

У 2017 році організація отримала подяку ВООЗ за проведення Українського тижні імунізації.

У 2018 році на конкурсі Social Project Awards, соціальна реклама вакцинації, ініційована ГО «Батьки за вакцинацію», набрала найбільшу кількість голосів в категорії охорона здоров’я.

У 2019 році Агенти змін з вакцинації стали героями публікації на шпальтах провідних світових медіа The New York Times та Reuters.

Партнерами організації є Ротарі в Україні, Всесвітня організація охорони здоров’я, Центр громадського здоров’я, регіональні Департаменти охорони здоров’я, об’єднання медичних професійних спільнот, провідні медичні заклади тощо.

Детальніше про партнерів за посиланням

ГО «Батьки за вакцинацію» є одним з співзасновників Об’єднання «Коаліція за вакцинацію» (створена 24.10.2018 року). Наразі кількість учасників Коаліції нараховує 48 учасників.

Представники організації Федір Лапій та Тимофій Бадіков беруть участь у роботі Національної технічної групи з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

Джерелами фінансування ГО «Батьки за вакцинацію» є гранти від міжнародних організацій (ВООЗ, Ротарі Інтернешнл), членські внески, благодійні внески, краудфандинг Спільнокошт.

Контактна інформація:

Юридична адреса: 04209, м. Київ, вул. Героїв Дніпра, буд. 26, кв. 31
E-mail: info@bzv.org.ua

тел. 044 592 50 82

Вам також буде цікаво: