ВООЗ та “Батьки за вакцинацію” – разом до здорової нації!

В 2018 році ГО “Батьки за вакцинацію” вже вдруге провела Український тиждень імунізації на підтримку Європейського тижня імунізації (в рамках Всесвітнього тижня імунізації ВООЗ Зусилля нашої організації було відзначено Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ) в офіційному звіті “Європейський тиждень імунізації 2018. Звіт по країнах та регіону”. ГО «Батьки за вакцинацію» вдячна Всесвітній організації охорони здоров’я за високу оцінку нашої діяльності та готова надалі співпрацювати у справі захисту українців від вакцинокерованих інфекційних захворювань.

“Всесвітній тиждень імунізації проводиться в останній тиждень квітня, щоб привернути увагу до колективних дій, необхідних для захисту кожної людини від вакцинокерованих хвороб. Тема цього року: «Наш спільний захист, #Вакцинадіє». Це заклик до людей на всіх рівнях— від спонсорів до широкого загалу — робити більше для розширення охоплення імунізацією, щоб забезпечити добробут кожного з нас,” – йдеться в  інформації-роз’ясненні від ВООЗ.

У спіробітництві з ВООЗ ГО “Батьки за вакцинацію” провела низку різноманітних заходів в Україні. Серед них – акція “Щеплений – захищений” у ЦПМСД м.Києва (спеціальним гостем заходу став Ніязі Чакмак, керівник напрямку «Зміцнення систем імунізації» Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я), зустрічі з лікарями та батьками по всій Україні, відкриті уроки на тему щеплень у школах та конкурс-флешмоб серед школярів, переможці якого отримали цінні призи.

Не залишилася поза увагою й робота в соціальних мережах . На своїй сторінці у мережі Фейсбук ГО “Батьки за вакцинацію” ініціювала соціальний проект “Медики-лідери думок підтрімують Український тиждень імунізації”.

Щоб наочно показати дію вакцини, загрозу зараження кором та краснухою, а також важливість колективного імунітету, регіональним офісом ВООЗ було розроблено ряд інфографік, які було перекладено та використано для роботи в соціальних мережах багатьма країнами та партнерами, зокрема ГО «Батьки за вакцинацію».

ГО “Батьки за вакцинацію”дякує членам організації, активістам, медичним працівникам, а також державним та громадським організаціям, що підтримали проведення Європейського тижня імунізації в Україні. Тільи об’єднавши зусилля ми зможемо вирішити проблему низього охоплення щепленнями в Україні та захистити наших дітей від вакциноерованих хвороб!

Вам також буде цікаво: